18 juli – 29 juli 2023

Prijs: € 1.999,00 (o.v.b. nadere berichten van touroperator uit Israël)

Duur: 12 Dagen

Reisnr. 2023 – 05

Reisleiding: Pastor Kelly

Deze reizen hebben ervoor gezorgd dat de Bijbel echt tot leven is gekomen en ik liefde heb gekregen voor Israël, het land van de belofte. De geschiedenis van dit land is heel nauw verbonden met de geschiedenis van de Bijbel. Vanaf de 10e eeuw voor Christus is Jerusalem het godsdienstige en politieke centrum van Israël.

Jerusalem – de eeuwige hoofdstad – stad van de waarheid

Zacharia 2:5-10: ‘…en daar zag ik een man met een meetlint in zijn hand. “Waar gaat u heen?”, vroeg ik, en hij antwoordde: “Ik ga opmeten hoe groot Jerusalem moet worden.” Toen verscheen de engel die met mij (Zacharia) sprak, en een andere engel kwam hem tegemoet en zei: “Vlug, zeg tegen die jongeman dat Jeruzalem een open stad zal blijven, niet ommuurd, vanwege het grote aantal mensen en dieren dat er zal wonen.” Ik zal zelf rondom de stad een muur van vuur zijn – spreekt de Heer – en haar met mijn luister vullen.’

De naties zijn altijd al jaloers op Jerusalem geweest, daarom beloofde God dat hij als een muur van vuur om Jeruzalem heen zal zijn. In de loop van duizenden jaren hebben verschillende volken over Jerusalem geheerst, maar geen enkele natie heeft zich aan de voorwaarden gehouden waarover God in de Bijbel spreekt. Wie in Jerusalem wil heersen, moet Gods voorwaarden vervullen, en zijn normen en waarden handhaven, en die luiden:
‘Spreek eerlijk recht, wees goed en zorgzaam voor elkaar; onderdruk geen weduwen en wezen en ook geen vreemdelingen en armen, en wees er niet op uit om een ander kwaad te doen!’ (Zacharia 7:9,10).

Download hier meer informatie over deze reis:

Download Flyer Download Aanmeldingsformulier Brochure op aanvraag