24 april – 5 mei 2021

Prijs: € 2.075,- 

Duur: 12 Dagen

Reisnr. 2021 – 04

Reisleiding: Johan van Ooijen

Israël ligt ten oosten van de Middellandse Zee en behoort tot Azië. Het is een smalle landstrook. De huidige staat Israël grenst aan Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte en de Palestijnse gebieden. Het grenst zowel aan de Middellandse Zee als aan de Rode Zee. De geschiedenis van het oude Israël kun je niet los denken van de Bijbel. Volgens het boek Genesis roept God Abraham, de stamvader van het Joodse geloof op, om weg te trekken uit zijn land en te gaan wonen in het ‘Beloofde Land’, op de plaats van het Huidige Israël. Dat land werd de thuishaven van het Joodse volk.

Door de jaren heen heeft het land verschillende benamingen gekregen:
– In het Oude Testament trekt Abraham met zijn familie naar het land Kanaän of het Beloofde Land.
– Het Beloofde Land wordt zeker vanaf koning Saul ‘Israël’ genoemd, naar de naam die God aan de aartsvader Jakob gegeven heeft. Na koning Salomo wordt het land opgesplitst in twee koninkrijken: het noordelijke heet ‘Israël’ en het zuidelijke ‘Juda’.
– In de tijd van de Heere Jezus heette het gebied Judea, Samaria en Galilea.
– Vandaag spreken we van de staat Israël, ontstaan in 1948.

De Heere Jezus leefde met zijn ouders in Nazareth en werkte als timmerman tot hij met Gods werk begon. Want toen de Heere Jezus ongeveer 30 jaar was, begon hij te prediken over God. Hij koos twaalf volgelingen die ‘discipelen’ genoemd werden. Samen met hen reisde de Heere Jezus door Palestina, waar hij wonderen verrichte, zieken genas en over God vertelde. Dus de Heere Jezus werd in Palestina (later Israël) geboren en vertelde hier de mensen over God.

Download hier meer informatie over deze reis:

Brochure op aanvraag Download Dagprogramma Download Aanmeldingsformulier