23 september – 30 september 2024

Duur: 8 Dagen

Reisnr. 2024 – 02

Beste lezer-reisgenoot,
De Zee van Galilea, ook bekend als de “Kinneret” (van het Hebreeuws voor viool, vanwege zijn vioolachtige vorm) is het laagste zoetwatermeer ter wereld, en de op een na laagste zee ter wereld (na de Dode Zee ). Er zijn veel speciale dingen over het Meer van Galilea maar er is iets opmerkelijks aan het zien van de vissersboten op het water -het is een glimp van hoe het zou zijn geweest in Yeshua’s tijd. Yeshua’s eerste discipelen waren vissers uit Galilea, Hij leerde, voedde de vijfduizend en de vierduizend, genas en leverde zoveel mensen aan de kusten van Galilea en in de omgeving. Op deze plek zijn is echt een ongelooflijke ervaring.

Het klinkt eenvoudig, maar het is wanneer je de Galilea bezoekt waar Yeshua zoveel van zijn bediening heeft doorgebrachten zoveel wonderen heeft verricht dat je de Schriften begint te zien verschijnen voor je ogen. Je begrip verdiept je en je ogen openen zich voor de realiteit van de bijbelse geschiedenis en de Bijbel die je al jaren kent. Je ervaart het land van de Schrift, het land van Yeshua, het land waarnaar hij ooit op een dag zal terugkeren.

Fysiek aan het meer van Galilea, in een van de houten boten, is de ‘Jezusboot’ een tijd van bezinning en een speciaal onderdeel van elk bezoek aan Israël. Misschien heb je dit al meegemaakt of moet je dit nog doen, maar één ding is zeker, je zal het nooit vergeten! Voor sommigen is het het feit dat zittend in een boot luisteren naar onderwijzen of zingen in aanbidding hen herinnert aan wanneer Yeshua zelf onderwees vanuit de boot. Voor anderen zou het vanaf de boot over de wateren kunnen staren als de duisternis valt, denkend aan Yeshua die op water naar zijn discipelen loopt. Soms is het de wind die rond de boot zwaait, een krachtige herinnering aan Yeshua die de storm kalmeert. Het is een tijd die je niet zult vergeten, een schat die veel mensen nadert ze keren terug naar huis en beginnen de passages van de evangeliën met nieuw inzicht te lezen.

Heb je in de verte over de Galilea gestaard, terwijl je je afvroeg hoe je zou reageren als jij, Yeshua, geroepen was om uit de boot te stappen? Heb je je voorgesteld om op de kust te zitten luisteren naar Zijn stem? Ben je daar in stilte blijven zitten, reflecterend in Zijn aanwezigheid, rustend in Zijn vrede? Neem de tijd om je op Hem te concentreren en persoonlijk op Hem te reageren als je de Galilea bezoekt. Laat Zijn woord leven in u uitstralen terwijl u Hem hier in Zijn land zoekt.

Een hartelijke broedergroet,
Peter Wildeman

Download hier meer informatie over deze reis:

Brochure op aanvraag Download Aanmeldingsformulier