DEZE REIS IS VOLGEBOEKT!

24 april – 6 mei 2023

Duur: 13 Dagen

Reisnr. 2023 – 01B

DEZE REIS IS VOLGEBOEKT!

Met medewerking van:
Jacques Brunt – www.jacquesbrunt.nl en
Johan Schep – www.johan-linda.com

De relatief nieuwe Jesus Trail trekt al duizenden bezoekers per jaar. De meest vurige fans zijn de vele Bijbelgeleerden die hun weg naar Israël vinden om de plaatsen te bekijken waar de Here Jezus doorheen reisde in het Nieuwe Testament.

De Jezusroute begint in Nazareth en eindigt direct aan de kust van het Meer van Galilea in Capernaum – in totaal 60 km. Onderweg zul je het voorrecht hebben om enkele van de belangrijkste locaties van het Nieuwe Testament te bezoeken, waaronder Zippori, waar de Here Jezus in de leer ging als timmerman, Cana, waar de Here Jezus op beroemde wijze water in wijn veranderde en de Berg der zaligsprekingen, waar de Bergrede was predikte.

Als je echt de Jezus Trail in al zijn glorie wilt ervaren, raden we je ten zeerste aan om deze te wandelen. Het landschap is spectaculair en ongelooflijk divers en neemt je mee door weelderige groene valleien en kale, kale woestijnlandschappen. Bovendien krijg je tijdens je wandeling contact met veel van de lokale bevolking. Een van de meest lonende ervaringen die een wandelaar op de Jesus Trail kan hebben, is het leren van de unieke manier van leven die wordt beoefend in landelijke Israëlische gemeenschappen. Als je geluk hebt, kan een van de vriendelijke inwoners je zelfs uitnodigen in zijn huis voor een maaltijd!

De wandeling is relatief eenvoudig omdat het landschap vrij vergevingsgezind is. De meeste wandelaars slagen erin om het in ongeveer vier dagen af te maken, dus het is niet het soort wandeling waar je maanden van tevoren op moet trainen. Normaal gesproken zou u 16 km per dag moeten kunnen lopen. Houd in gedachten dat de terugweg naar Nazareth bergopwaarts is, en dus een beetje moeilijker.

DEZE REIS IS VOLGEBOEKT!