Dit betreft dezelfde reis als 2024-02 die is uitgesteld naar 2025. We moedigen iedereen aan om in 2025 mee te doen aan deze reis! Datum in het voorjaar, exacte datum wordt nader bekendgemaakt.

Duur: 8 Dagen

Reisnr. 2025 – 02

Exacte datum wordt nader bekendgemaakt.

Prijs: n.n.b.

Jongeren studiereis Deputaatschap Israël

  • 2 studiemomenten o.l.v. Ds. W. Silfhout op een centrale plaats in Nederland (voor en na de reis) 
  • Tevens aanleren Joodse psalmen o.l.v. Peter Wildeman 
  • Verdieping tijdens de reis o.l.v. Ds. M. Dekker 

Zou je graag naar Israël willen en heel veel te weten willen komen over het Bijbelse land? Ook de toekomstverwachting van dit land heeft je Interesse ? Misschien volg je de ontwikkelingen wel op de voet, en kijk je uit naar het moment dat het ‘deksel wordt afgenomen van het Jodendom’ en dat de Joden tot de erkenning komen dat Jezus Christus de beloofde Messias is. En wat is het gevolg voor de heidenen? En hoe kunnen jij en ik een evangelist zijn onder het Joodse volk in Israël, maar ook dichterbij in bijv. Antwerpen of Amsterdam . Kortom: heel veel vragen om over na te denken en bij stil te staan. 

Het zingen van Joodse Psalmen is een hele andere dan dat wij gewend zijn in Nederland met onze Calvinistische cultuur en kerktoonsoorten. Joodse psalmen zijn vaak veel meer met emotie doortrokken. Bij een klaagpsalm voel je dat tot in het diepst vanbinnen. Een lofpsalm is vaak veel uitbundiger en ritmischer. Mooi om je ook in deze muzikale cultuur te verdiepen. 

Uiteraard is het landschap van Israël zo divers en vol met Bijbelse informatie, dat deze verdiepingsreis je zeker zal moeten aanspreken. Wat dacht je als je bij de bronnen van de Jordaan verkeertaan de voet van de berg Hermon? We lezen Psalm 42 en 43: deze psalmen komen echt tot leven. Of als je vanaf de Olijfberg door Gethsemané loopt, en via het Kidrondal Jeruzalem binnenloopt naar Bethesda, alles is even indrukwekkend. 

Wat ook zo mooi is: De Oase Ein Gedi vlak bij de Dode Zee. Toen koning David vluchtte voor koning Saul, zou hij zich hier hebben schuil gehouden. 

Misschien is je interesse gewekt door het lezen van deze reis 

Het doel van het Deputaat schap is om liefde bij te brengen voor deze Joodse broeders. 

Vandaar de 2 studiemomenten en het aanleren van Joodse Psalmen, maar ook om samen Israël door te trekken, waarbij ds. van Ruitenburg niet alleen de Bijbelse plekken toelicht, maar ook oog heeft voor persoonlijke gesprekken, en meditaties. 

Omdat deze reis niet zomaar een reis is, maar een studiereis, hebben we voor je een aantal mogelijkheden bedacht om je reis bij elkaar te sponsoren, en misschien zelfs een mogelijkheid biedt om méér dan je reis bij elkaar te sponsoren, zodat er geld overblijft voor het Deputaat schap Israël. 

We hebben een aantal mogelijkheden om geld te werven voor je bedacht (hoewel naast het stoffelijke we altijd het gebed voor Israël belangrijker vinden, toch mogen beiden hand in hand gaan). 

Suggesties om je te laten sponoren: 

  1. Verkopen van artikelen binnen je kerkelijke gemeente of via school. 
  2. Het organiseren van een BBQ voor het goede doel (over betalingen zijn welkom) 
  3. Het bouwen van een eenvoudige website waarop je alles van je reis deelt. Misschien ken je bedrijven in je omgeving (van je kerk bijv.) die hun logo op je site willen zetten tegen betaling. Vraag gerust € 250 tot € 500 voor een banner op je homepage! 
  4. Bedrijven (van je kerk) vragen om je te sponsoren voor je studiereis naar Israël, en als tegenprestatie je hun linken op je socials te plaatsen, zeker in je verhaal over Israël. Misschien bedrag overlaten aan hun gunning voor jou. Punt 3 en 4 kun je ook samenvoegen. 
  5. Je eigen idee loslaten over de sponsoring. 
  6. Het fietsen van een (halve) marathon, waarbij mensen per gefietste kilometer een bedrag doneren. Deze vorm is vaak erg lucratief. 

Ga mee met deze unieke reis, lees het dag tot dag programma op deze site. 

Ds. C. van Ruitenburg
Peter Wildeman (reisleiding)