Waarom Israël, een fantastisch land

Reizen met Jerusalem Today reizen is genieten van het beste van Israël. We verblijven in uitstekende hotels, genieten van heerlijk eten en reizen met comfortabele touringcars naar de mooiste plekken van het land. Maar het beste van Israël, is natuurlijk dat het het beloofde land is, waar de Heere Zijn beloften zal vervullen. Met oog voor die kwaliteit reizen we, met de Bijbel open, door Israël, in verwachting van Zijn komst, luisterend naar de naderende voetstappen van de Messias.

 • Een uitermate boeiend, afwisselend land.
  Een rijke variatie aan natuurschoon: vruchtbare vlaktes, mooie heuvels en bergen, indrukwekkende woestijnen, zee en strand, bijzondere binnenzeeën, interessante dieren en natuur.
 • Eveneens een rijke variatie aan klimaatsomstandigheden: 15 graden verschil bv tussen Jerusalem en de Dode Zee over een afstand van 20 km, of skiën op de berg Hermon en zwemmen in het meer van Galilee op een afstand van 80 km.
 • Een boeiende, bonte mengelmoes van mensen Joden uit alle windstreken, Arabieren, Bedoeïenen, Druzen. Allen met hun eigen religie, cultuur en leefwijze.
 • Een rijke eeuwenlange geschiedenis als ontmoetingspunt en vaak brandpunt tussen drie continenten.
 • Bakermat van de Bijbel, het grootste geschenk van de Almachtige via Israël aan de wereld, hier wordt de bijbelse geschiedenis levende werkelijkheid.
 • Israël, waar het wonder van de terugkeer uit de ballingschap en het herstel van het Joodse volk zichtbaar wordt.
 • Israël, waar bijbelse profetieën werkelijkheid worden en waar verleden, heden en toekomst elkaar ontmoeten.
 • Israël, waar voor christenen de oorsprong van hun geloof ligt en de voetstappen van de Here Jezus en de apostelen zichtbaar worden.
 • Israël, dat elke dag weer opnieuw in de wereldbelangstelling staat. Wat hier gebeurt is van wereldomvattende betekenis.
 • In korte tijd leer, hoor en zie je heel veel van het land! De Bijbel gaat nog veel meer voor je leven, dus met een bezoek aan Israël moet je niet wachten tot je oud bent!”
20140429_151941
Pro Israël reizen
Pro Israël reizen - Jerusalem Today

Het weer in Israël

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.
Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Israël te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.

Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Israël?
Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis.

Beste reistijd voor Israël
De gemiddelde temperatuur en neerslag in Israël:
De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer.

weer-israel

De beste reistijd voor Israël is maart t/m mei en oktober/1e helft november. Regen en kou in het winterse noorden en hitte en droogte in het zomerse zuiden.
Voor een rondreis door heel Israël ben je het beste af in de overgangsmaanden tussen zomer en winter: maart tot juni of in oktober.